گزارش تحولات بازار مسكن در اسفند را منتشر كرد. بر اين اساس، تورم اجاره مسكن در تهران در آخرين ماه سال ۱۴۰۰ به ۴۶ و در كل كشور ۵۰ درصد رسيده است. اين رقم در بهمن به ترتيب ۴۸ و ۵۲ درصد بود.
بررسي شاخص كرايه مسكن اجاري در شهر تهران و كل مناطق شهري در اسفندماه سال ۱۴۰۰ نشاندهنده به ترتيب معادل ۴۵،۸ و ۵۰،۲ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است. رشد ماهانه شاخص مزبور در اسفند در شهر تهران و كل مناطق شهري به ترتيب معادل ۰،۴ و ۱،۲ درصد است.
گزارش بانك مركزي از شاخص اجاره مسكن در شهر تهران و كل مناطق شهري در بهمن سال ۱۴۰۰ نيز رشد به ترتيب معادل ۴۸،۴ و ۵۲،۲ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان ميداد.
منصور غيبي، كارشناس بازار مسكن آن زمان به تجارتنيوز گفت: كاهش توان اقتصادي جامعه، تقاضا براي اجاره را افزايش داده است. در نتيجه نرخ كرايه به صورت مداوم بالا ميرود.
اين كارشناس بازار مسكن، ادامه داد: از آن سو، افزايش تورم و عدل تعادل ميان منابع و مصارف خانوارها، كرايه را به منبعي براي كسب درآمد براي بعضي موجران تبديل كرده است.
او در مورد بازار اجاره در سال ۱۴۰۱ ميگويد: با توجه به شاخصهاي موجود چون نرخ تورم، افزايش نقدينگي، ميزان تقاضا براي مسكن و آمارهاي توليد در اين بخش، به نظر ميرسد كه روند افزايشي كرايه در سال آينده نيز ادامه مييابد.
غيبي بيان ميكند: تحقق شعارها و افزايش ميزان توليد آپارتمانهاي ارزانقيمت شايد بتواند بازار اجاره را به تعادل برساند. البته تجربه نشان ميدهد طرحهايي چون جهش توليد مسكن، به نتيجه مطلوب نميرسند.