با افزايش تورم هزينه ساخت و ساز خانه گران شده و همين مساله الگوي مصرف سازندگان را تغيير داده است.
دبير انجمن سيمان در اين زمينه به تجارتنيوز توضيح داد: آجر، گچ، آهن و … گران شده و به دليل ارزان بودن سيمان الگوي ساخت سازندگان هم به سمت بتني شدن پيشرفته است.
گفتني است استفاده از اسكلت بتني به جاي اسكلت فلزي مزايا و معايب خاص خود را دارد. به عنوان مثال استفاده از بتن در ساختمانهاي بلندمرتبه و با شالوده سست توصيه نميشود زيرا اسكلت بتني سنگين و حجيم است و ايمني ساختمان پايين ميآيد.
به گفته عبدالرضا شيخان همچنين توزيع سيمان نسبت به سال گذشته زيادتر شده و همچنين درخواست براي خريد سيمان بالا گرفته است.
دبير انجمن سيمان ادامه داد: در چند سال گذشته صنعت سيمان با حداقل ظرفيت فعاليت ميكرد اما بتني شدن ساختمانها باعث شد كارخانهها با حداكثر ظرفيت فعاليت كنند.
شيخان البته تاكيد كرد: به دليل تحريمها قطعات و ماشينآلات كارخانههاي سيمان فرسوده شده و همين مسائل قيمت تمام شده توليدات اين صنعت را گران كرده است.
او ادامه داد: علاوه بر اين قيمت حمل و نقل سيمان هم افزايش چشمگيري داشته اين در حالي است كه سيمان به لحاظ قيمت، نسبت به ديگر مصالح ساختماني كم ارزش است و كاهش مدام سود توليد، ادامه حيات صنعت سيمان را تهديد ميكند.
دبير انجمن سيمان همچنين گفت: قيمت سيمان درب كارخانه قابل توجه نيست اما به دليل افزايش كرايه حمل و نقل قيمت سيمان براي مصرفكننده گران تمام ميشود و در واقع هزينههاي جانبي باعث افزايش قيمت سيمان شدهاند.
همچنين رامين گوران اوريمي، دبير انجمن انبوهسازان تهران از افزايش خيرهكننده هزينه ساخت و ساز گفت و توضيح داد حداقل هزينه ساخت هر متر خانه را هفت تا ۱۰ ميليون تومان دانست و گفت كه اين عدد بدون احتساب (انشعابات، جواز ساخت) است.
او به تجارتنيوز گفت: معمولا هزينه ساخت هر مترمربع خانههاي لوكس بالاي ۱۰ ميليون تومان است اما هزينه ساخت مسكن با كيفيت حداقل، حدودا پنج ميليون تومان تمام ميشود.