چرا مسکن ارزان نشد؟

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: همین که بعضی مراکز اعلام کردند در یک ماه گذشته قیمت‌ها بالا رفته و البته آمارشان اختلاف معناداری با یکدیگر داشت باعث شد ترمز کاهش قیمت‌ها کشیده شود؛ سازندگان هم از هر عاملی مثل رشد قیمت مصالح برای بالا بردن قیمت‌ها استفاده کردند.

به گزارش تجارت‌نيوز، مصطفي قلي خسروي رئيس اتحاديه املاك، اظهار كرد: در شرايطي كه قيمت‌ها در بازار مسكن روند نزولي به خود گرفته بود اعلام رشد قيمت در دي ماه از سوي مراكز آماري به نوعي ترمز ريزش قيمت‌ها را كشيد و باعث شد بازار به ثبات برسد. بانك مركزي اعلام كرد طي يك ماه قيمت‌ها ۱.۸ درصد بالا رفته و مركز آمار اين عدد را ۸.۲ درصد عنوان كرد. جدا از اينكه اختلاف زياد آمار اين دو بخش با يكديگر جاي تأمل دارد به ايجاد جو رواني در بازار منجر شد.

وي افزود: هرچه ما تلاش مي‌كنيم قيمت‌ها را پايين بياوريم برخي مراكز رشته‌هاي ما را پنبه مي‌كنند. گراني مسكن باعث ركود مي‌شود و كار دفاتر املاك را كساد مي‌كند. بنابراين مشاوران املاك تلاش مي‌كنند با دلالت بر روي معاملات، قيمت‌ها را پايين بياورند. اما در كمال تعجب مي‌شنويم كه مشاوران را عامل گراني مي‌دانند و در واقع آدرس اشتباه مي‌دهند.

رئيس اتحاديه مشاوران املاك، سودهاي بالايي كه بساز و بفروشها از بازار مسكن كسب مي‌كنند را از عوامل گراني قيمت خانه دانست و گفت: قيمت ساخت براي تعاوني هاي مسكن حدودا متري ۴ ميليون تومان و در حالت آزاد متري ۸ ميليون تومان تمام مي شود. چرا سازندگان، خانه ها را متري ۳۰ ميليون تا ۱۰۰ ميليون تومان و بيشتر مي فروشند؟ آقاي محمودزاده معاون وزير راه و شهرسازي اخيرا به نكته درستي اشاره و اعلام كرده قيمت فروش مسكن با قيمت ساخت حدود ۵۰۰ درصد فاصله دارد. ظاهرا سودهاي هنگفت هم بعضي سازندگان را راضي نمي‌كند و از هر آب گل آلودي ماهي مي‌گيرند.

خسروي با بيان اينكه افزايش قيمت سيمان به پاكتي ۴۵ هزار تومان كه طي هفته‌هاي اخير اتفاق افتاده، بهانه ديگري براي رشد قيمت مسكن شده است، گفت: در شرايط واقعي سيمان تاثير چنداني بر قيمت تمام شده مسكن ندارد اما بعضي آقايان از رشد قيمت سيمان يا فولاد به عنوان اهرم رواني استفاده مي كنند و نرخ فروش مسكن را بالا مي برند.

وي تصريح كرد: با همه اين جوسازي‌ها معتقدم بازار مسكن هنوز ظرفيت كاهش قيمت را دارد به شرطي برخي آقايان اجازه بدهند. چند كار مهم اگر انجام شود نرخ‌ها مي‌شكند. اولا ماليات بر عايدي سرمايه و ماليات بر واحدهاي لوكس اجرايي شود. در كنار آن بانك‌ها از ساخت و ساز و به طور كلي بازار ملك دست بردارند. دولت هم بر بازار مصالح ساختماني و وضعيت ساخت و ساز نظارت داشته باشد.

رئيس اتحاديه مشاوارن املاك خاطرنشان كرد: سابقا افراد آپارتمان خود را مي‌فروختند تا تبديل به احسن كنند اما حالا وقتي مي‌فروشند نگرانند كه نتوانند دوباره حتي خانه‌اي مثل خانه خودشان بخرند. تا بازار مي‌آيد مقداري آرامش بگيرد بعضي افراد آن را به هم مي‌ريزند. به اعتقاد من برخي مراكز اگر درباره مسكن آمار ندهند خيلي بهتر است.
منبع: ايسنا 

گزارش اشکال Top