آینده بازار مسکن چگونه خواهد بود؟

ابوالحسن میرعمادی اظهار کرد: به نظر می‌رسد با توجه به برآورد امیدوارکننده از آینده اقتصاد کشور، مسکن در سال آینده به تعادل قیمتی می‌رسد. این بدان معنا نیست که قیمت‌ها لزوما پایین می‌آید بلکه به نسبت درآمد‌های خانوار‌ها قیمت خانه منطقی‌تر خواهد شد.

 

وي افزود: دولت بايد از فرصت احتمالي آينده براي برنامه ريزي كوتاه مدت و بلندمدت در حوزه ساخت و ساز استفاده كند. ما با حدود پنج ميليون كسري مسكن در كشور مواجهيم و ساليانه حداقل بايد يك ميليون واحد بسازيم. شرايط فعلي به گونه‌اي است كه حتي در شهرستان‌ها ساخت و ساز‌ها براي حدود پنج درصد طبقه مرفه انجام مي‌شود كه البته بسياري از واحد‌هاي لوكس و نيمه لوكس مشتري ندارد. در اين بين عملا طبقه متوسط و پايين توان خريد را از دست داده اند و اين به شكاف اجتماعي دامن مي‌زند.

اين كارشناس بازار مسكن با بيان اينكه پرداخت وام يارانه‌اي خريد مسكن به اقشار پايين بايد در دستور كار دولت قرار بگيرد تاكيد كرد: يكي از راه حل‌ها فريز قيمت است. بدين صورت كه نرخ ثابتي را براي مسكن در نظر بگيرند و جوان‌ها بتوانند با پرداخت مبالغي به صورت ساليانه، مقدار مشخصي از متراژ يك واحد مسكوني را خريداري كنند. وقتي پس انداز آن‌ها به حدود يك سوم واحد مسكوني رسيد خانه را در اختيارشان قراردهند و مابقي را در اقساط ۱۰ تا ۱۵ ساله از آن‌ها دريافت كنند.

ميرعمادي خاطرنشان كرد: به دليل افزايش بيش از حد عرضه در بخش بزرگ متراژ و لوكس، اين بخش در آينده وارد ركود مي‌شود، كما اينكه در حال حاضر هم در وضعيت نيمه ركود قرار دارد. اما معتقدم در بخش كوچك متراژ و ارزان قيمت، ركود معنا ندارد و تا ساليان متمادي هرچقدر واحد مسكوني توليد شود مشتري خود را خواهد شد. بازار مسكن از ظرفيت بالايي براي جذب واحد‌هاي كوچك و استاندارد برخوردار است.

ميرعمادي تاثير نرخ ارز بر بازار مسكن را حدود ۴۰ درصد دانست و گفت: قيمت واحد‌هاي لوكس در شميرانات به حدود متري ۱۰۰ ميليون تومان رسيده و در مناطق متوسط تهران هر متر خانه بالاي ۳۰ ميليون تومان است.

وي تاكيد كرد: حتي نرخ ساختمان‌هايي كه تعاوني‌ها ساخته بودند و قيمت تمام شده آن متري ۴ تا ۵ ميليون تومان بود يكباره طي دو سه سال اخير حدود پنج برابر شد. يكي از دلايل آن افزايش قيمت مصالح بود كه همسو با دلار بالا رفت. به طور مثال هر كيلو ميلگرد در پايان سال قبل حدود ۴۰۰۰ تومان بود كه به ۱۲ هزار تومان رسيد. با اين حال فكر مي‌كنم اگر دلار به تعادل برسد بازار مسكن هم مي‌تواند آرامش پيدا كند.

قيمت مسكن در تهران متري ۲۶.۷ ميليون تومان

تعداد معاملات آپارتمان‌هاي مسكوني شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۹ به ۸۶۵۶ واحد مسكوني رسيد كه نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب ۲.۳ درصد و ۱۵۴ درصد افزايش نشان مي‌دهد. همچنين بر اساس اعلام بانك مركزي در ماه مورد گزارش، متوسط قيمت خريد و فروش يك متر مربع زيربناي واحد مسكوني معامله شده از طريق بنگاه‌هاي معاملات ملكي شهر تهران ۲۶.۷ ميليون تومان بود كه نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب معادل ۱۰ و ۱۱۰ درصد افزايش يافته است.

گزارش اشکال Top