آیا قیمت مسکن در مهر ماه بالا می‌رود؟

آیت الهی، کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با اقتصاد۲۴ با اشاره به وضعیت بازار مسکن طی ماه‌های آینده تصریح کرد: بازار مسکن بخشی از اقتصاد کشور است و فرار و فرود آن مرتبط با شرایط کلان اقتصادی است. وقتی شرایط اقتصادی و جریان نقدینگی جریان طبیعی داشته باشد، شاهد رونق بازار مسکن و افزایش خرید و فروش خواهیم بود و اگر شرایط تورمی باشد، بخش بازار مسکن نیز با افزایش نرخ‌ها مواجه خواهد بود.

جريان نقدينگي بر بازار مسكن موثر است

اين كارشناس اقتصادي با تاكيد بر تاثير بازار مسكن از استقرار دولت جديد گفت: با توجه به اينكه دولت در حال مستقر شدن است، اينكه برنامه‌ها و سياستگذاري‌هاي دولت جديد تاثير خود را در اقتصاد نشان دهند، مسئله‌اي زمان‌بر است. اينطور نيست كه از همان ابتدا معجزه‌اي در بخش‌هاي مختلف اقتصادي رخ دهد و بهبود اوضاع اقتصادي نياز به زمان دارد. از اين رو بازار مسكن نيز با تاثير از اقتصادكلان بعد از چند ماه تغييراتي را نشان خواهد داد.

آيت الهي با بيان اينكه تاثير حضور دولت جديد را بايد در ۳ ماهه چهارم سال انتظار داشته باشيم، گفت: در اين زمان است كه مي‌توانيم آثار تصميمات و تغييرات قابل مشاهده را در بازار مسكن ببينيم.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا برخي از گراني مسكن در مهر ماه خبر مي‌دهند، گفت: من اعتقادي به اين تحليل كه قيمت‌ها در مهر ماه بالا مي‌رود، ندارم. بلكه بايد ببينيم وضعيت تورم، جريان نقدينگي، گردش كار كارخانجات، تأمين مصالح و وضعيت اقتصادي مردم چه تغييري خواهد داشت.

اين كارشناس حوزه مسكن بيان كرد: قاعدتاً بخش خصوصي متناسب با تورم مسكن سعي در تعيين قيمت‌ها و مهار آن دارد. گاهي اوقات سعي مي‌كنند در قيمت مسكن انعطاف‌هايي صورت دهند. البته من اعتقاد ندارم كه دولت در بخش مسكن گشايش‌ ايجاد كند. تاكنون نيز دولت هر چه دخالت كرده، اثرگذار نبوده است.

تاثير افزايش قيمت سيمان بر بازار

آيت الهي در پاسخ به اين پرسش كه افزايش قيمت اخير سيمان چه تاثيري بر بازار مسكن خواهد داشت، گفت: افزايش قيمت سيمان به علت قطعي برق و موقت بوده است. خوشبختانه توليد سيمان در حد نياز كشور است و ما با كمبود سيمان در كشر مواجه نيستيم. در واقع قيمت ۱۳۰ هزار تومان بابت هر كيسه سيمان كاذب است و اين قيمت واقعي سيمان نيست. در شرايط فعلي نيز اميدواريم توليدكنندگان شرايط بازار را نيز در نظر بگيرند. در مورد سيمان نيز اگر ببينند قيمت را بالا ببرند خريدار از آن‌ها نمي‌خرد، قيمت را پايين مي‌آورند. در واقع نبض بازار به دست آنان است.

اين كارشناس بازار مسكن خاطرنشان كرد: توليدكنندگان مسكن سرمايه گذار هستند و بنابراين سرمايه را جايي مي‌برند كه بهترين راندمان و بازده را داشته باشد. از اين رو براي ساختن مسكن ارزان قيمت بايد امكانات و تسهيلاتي را در اختيار سازندگان بخش خصوصي قرار داد. من به ورود دولت يا نهاد‌ها به ساخت و ساز‌ها اعتقادي ندارم بلكه بايد براي بخش خصوصي فرصت ايجاد شود تا بتواند واحد‌هاي مسكوني متناسب با قدرت خريد جامعه توليد كند. دولت بايد براي اينكار برنامه داشته باشد نه اينكه پول بدون هدف به بازار سرازير كند. در حال حاضر متاسفانه قدرت خريد جامعه كم شده است كه دولت براي اين مسئله بايد فكري كند. 

گزارش اشکال Top