جا ماندگان ثبت‌نام در سامانه املاک بخوانند / مالیات ۳۳ میلیونی در انتظار جاماندگان؟

روز چهارشنبه ۱۹ خرداد مهلت دو ماهه ثبت خانه در سامانه املاک و اسکان به پایان رسید. اما بسیاری از مالکان نتوانستند واحد مسکونی خود را در این سامانه ثبت‌نام کنند. تکلیف این عده چیست؟ آیا باید مالیات خانه‌ای را که در آن زندگی می‌کنند، بدهند؟

از امسال قرار است خانه‌هاي خالي مشمول ماليات شوند. براي همين وزارت راه و شهرسازي مهلت دو ماهه‌اي به مالكان داده بود تا واحدي كه در آن زندگي مي‌كنند را در سامانه املاك و اسكان ثبت كنند كه مشمول ماليات نشود.

اما بسياري از مردم در جريان اين طرح قرار نگرفتند و برخي ديگر هم براي ثبت اطلاعات واحد خود به مشكل خورده‌اند.

اما گويا بر اساس قانون ماليات از خانه‌هاي خالي، تمام واحدهايي كه در اين سامانه ثبت نشده به‌عنوان خانه خالي تلقي مي‌شود و مالك آن بايد ماليات آن را پرداخت كند.

البته محمودزاده، معاون وزير راه و شهرسازي اعلام كرده كه پيشنهاد تمديد زمان ثبت‌نام در سامانه املاك، به ستاد ملي مقابله با كرونا رفته و اين ستاد قرار است فردا، شنبه ۲۲ خرداد درباره تمديد زمان ثبت‌نام اقدام كند.

جا ماندگان بايد ۳۳ ميليون ماليات بدهند؟

اما اگر اين زمان تصويب نشود مالكان بايد چه ميزان ماليات بدهند؟ بر اساس آمار و ارقامي كه اعلام شده اگر خانه‌اي بيش از چهار ماه خالي بماند، به ازاي هر ماه، در سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر ميزان اجاره ماهانه مشمول ماليات مي‌شود.

براي مثال ماليات يك واحد مسكوني با وديعه ۵۰ ميليون تومان و اجاره ماهيانه ۲ ميليون تومان (رقمي كه در تهران و بسياري از كلانشهرها عرف است) در سال اول مشمول ۳۳ ميليون و ۶۰۰ هزار تومان جريمه مي‌شود. اين رقم در سال دوم به ۶۷ ميليون و ۲۰۰ هزار تومان مي‌رسد و در سال سوم مالك بايد ۱۰۰ ميليون ماليات خانه خالي خود را بدهد.

اما علي‌رغم مهلت دو ماهه به نظر مي‌رسد كه مردم استقبال چنداني از اين طرح نكرده‌اند و تعداد بسيار اندكي در اين سامانه ثبت‌نام كرده‌اند. اما دليل اين استقبال سرد چيست؟

قرار بود مقامات دارايي خود را اعلام كنند نه ما!

برخي از مردم مي‌گويند حق تقدم با حقوقي‌هاست نه حقيقي‌هايي كه يك يا دو خانه دارند. اول حقوقي‌ها بايد اطلاعات خود را وارد كنند. برخي ديگر مي‌گويند اين اطلاعات در دسترس دولت است و به سادگي مي‌تواند به اطلاعات هر مالك و ملك دسترسي پيدا كند، پس ثبت‌نام در سامانه بيهوده است. برخي ديگر هم مي‌گويند خواسته‌اند ثبت‌نام كنند اما نتوانسته‌اند و سامانه مشكل داشته.

در ادامه نظرات و مشكلات برخي از كاربران تجارت‌نيوز براي ثبت‌نام در اين سامانه را مي‌خوانيد:

«الان همه حقوقي‌ها اطلاعاتشون رو ثبت كردن فقط مونده ۵۰ متر خونه ما؟»

«قرار بود بگن كه مسئولين چي دارن، نه اينكه مردم رو به زور تهديد و قطع يارانه مجبور كنن بيان ۱۰۰متر مسكوني رو به نمايش بگذارن.»

«حقوقي ها چي شدند؟ يكي بياد بگه ما سامانه رو طوري طراحي كرديم تا از حقوقي‌ها هم ماليات بگيرند تا بقيه مردم ثبت نام كنند.»

«هروقت اومديدخيابان ماراآسفالت كنيدومشكل چاه فضلاب رادرست كرديداونوقت ثبت نام مي‌كنيم. نميشه ما هي ماليات بديم اما شما خدمات نديد!»

«ما كه نه ثبت ميكنيم و نه ماليات ‌‌ميديم دو تا آپارتمان ۶۰ متري پايين شهر رو ثبت كنيم مسئولان برج هزار متري متري لواسانشون رو ثبت نكنن؟»

دولت اطلاعات را دارد، ثبت‌نام بيهوده است

«كليه اسناد همه اش در اختيار دولت بوده و نياز نيست ما ثبت كنيم به خودتان فشار بياوريد ملت همچو كاري براي دولت نخواهد كرد.»

«بيشتر مردم در اين سامانه ثبت نام نكرده اند و عملا اين طرح از پيش شكست خورده است و چون در اين طرح املاك سازمان هاي دولتي و بانكها ثبت نميشوند هيچ خاصيتي ندارد»

«دكل گم شده را پيدا نكرديد اما حتما خانه خالي ما رو پيدا مي‌كنيد.»\

«كي گفته مشكل ما سامانه املاك و اسكانه كه هي سامانه درست مي‌كنيد؟ الان سامانه بزنيد مشكل مسكن حل ميشه؟»

سامانه املاك مشكل دارد!

«لطفا اول زير ساخت سامانه رو درست كنيد بعد ثبت نام شروع كنين فقط مشخصات ميگيره و به دلايل نامعلومي قطع ميشه»

«كلي تلاش كرديم ثبت‌نام كنيم ولي سامانه مشكل داشت و به مراحل بعدي نميرفت!»

«سلام من تا الان دوبار اقدام كردم اما نتونستم ثبت نام كنم ديگه بي خيالش شدم.»

«ميگن ثبت نام كنيد بعد سايت مشكل داره فقط بلديد با اعصاب مردم بازي كنيد.»

گزارش اشکال Top